Društvene Mreže

Socijalno umrežavanje je praksa širenja broja poslovnih i / ili društvenih kontakata povezivanjem pojedinaca, često putem društvenih medijskih stranica kao što su Facebook, Twitter, LinkedIn i Google+.

Na temelju šest stupnjeva koncepta razdvajanja (ideja da bi svaka dvojica ljudi na planetu mogla uspostaviti vezu kroz lanac od najviše pet posrednika), društveno umrežavanje uspostavlja međusobno povezane mrežne zajednice (ponekad poznate kao društvene grafikone) koje pomažu ljudima da kontaktiraju to bi bilo dobro za njih znati, ali da se vjerojatno neće susresti drugačije.

Ovisno o platformi društvenih medija, članovi mogu biti u mogućnosti kontaktirati druge članove. U drugim slučajevima, članovi mogu kontaktirati svakoga koga imaju vezu, a potom i onoga koga kontakt ima vezu i tako dalje. Neke usluge zahtijevaju da članovi imaju prethodno uspostavljenu vezu za kontakt s ostalim članovima.

Dok je društveno umrežavanje prošlo skoro sve dok su same društva postojale, neusporediv potencijal Weba za olakšavanje takvih veza dovelo je do eksponencijalnog i trajnog širenja tog fenomena. Uz društvene medijske platforme, kapacitet za društvenu interakciju i suradnju sve je više ugrađen u poslovne aplikacije.

 

Eto nakon što ste pročitali službeno znaćenje što je društvena mreža mi ćemo Vam pomoći da se vaša web stranica djeli na svim poznatim društvenim mrežama.