Što je Hibernate, a što Sleep mode

Što je Hibernate, a što Sleep mode

Koja je razlika između Hibernate i Sleep načina rada računala ?

Windows 7 nudi nekoliko mogućnosti za štednju energije kada ne koristite računalo. Te opcije uključuju mirovanja, hibernacije i hibridnog stanja mirovanja i vrlo je korisno ako koristite prijenosno računalo. Ovo je razlika između njih.

Sleep mod za uštedu energije je sličan pauziranju DVD filma. Sve aktivnosti na računalu su prestale, a svi otvoreni dokumenti i aplikacije su mu spremljeni u memoriju. Možete brzo uspostaviti normalan, full-power način rada u roku od nekoliko sekundi. Sleep mod je u osnovi ista stvar kao “stanje mirovanja”. Sleep mod je koristan ako želite prestati raditi na kratko vrijeme. Računalo koristi jako malo struje u stanju mirovanja no svejedno radi.

Hibernate način rada sprema vaše otvorene dokumente i pokrenute aplikacije na vaš hard disk i gasi računalo. Što znači da kada je računalo u stanju hibernacije, koristi nula struje. Nakon što je računalo ponovno pokrenuto, ono će se nastaviti od kuda ste stali. Koristite ovaj način rada ako nećete  koristiti laptop za duže razdoblje, a želite sačuvati svoje otvorene dokumente. Računalo u ovom modu se skroz ugasi no spremi dokumente u memoriju.

Ova opcija se nalaze kada kliknete na okrugli windows znak dolje lijevo, prelaskom kursora preko “Shut down” linka prikazat će se izbornik sa Sleep i Hibernate opcijama.

Ako ne vidite ove opcije mogući su slijedeći razlozi:

  • Vaša grafička kartica ne podržava ovu opciju.
  • Nemate administrativna prava na računalu.
  • Postavke u BIOS-u.

Kako se računalo budi iz Sleep i Hibernate moda ?

Na večini računalo dovoljno je pritisnuti bilo koju tipku tipkovnice ili tipku miša. Ovu opciju također možete podesiti u BIOSu.

Kako omogućiti | neomogučiti Sleep i Hibernate mod ?

Kliknite na Power opciju.

Kliknite na Change power settings

Zatim na Advanced power settings link

Ukoliko imate laptop najpametnije je da opcije stavite na Hibernate jer se tako baterija najmanje troši.

Što je Hibernate, a što Sleep mode was last modified: by
Komentiraj ovaj blog

O autoru Dean

Sistem mrežni administrator | Grafički dizajner | S.E.O. Stručnjak | Web dizajner

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *

*