Naša web stranica prikazuje oglase jer nam je to jedini način da zaradimo za kavu. Molimo razmislite o našoj podršci stavljanjem naše web stranice na bijelu listu.
izrada web stranica, seo optimizacija web stranica

Aplikacije koje troše bateriju i internet promet

besplatni-programi-za-mobitel
11stu, 2016

Ovaj članak je ažuriran dana 15 studenoga, 2017 u 09:38 am

Mnogi od nas koriste besplatne aplikacije i igrice na mobilnom uređaju no rijetko tko se zapita koliko one troše našu bateriju i internet promet. Naime svaka aplikacija i igrica ukoliko je besplatna sadrži kod za prikazivanje reklama, taj kod u uređaju koji prikazuje reklame troši vašu bateriju do 20% više nego aplikacija koju ste platili, također potrošnja internet prometa je i do 80% veća u odnosu na kupljenu igru/aplikaciju, te 20% veća potrošnja memorije. Neki će reći da to i nije neka velika razlika, no kada to pomnožite sa tjednima i mjesecima potrošnja uveliko dolazi na vidjelo.

Što možete napraviti da produžite trajanje baterije i ubrzate vaš mobitel ? Pa najprije maknite sve programe i igrice koje ne koristite, zatim kada napravite čistku pogledajte one aplikacije koje redovito koristite te razmislite o kupnji pune verzije bez reklama. Neki će reći da je to bacanje novaca no nekima će uštedjeti vrijeme i novac na kraju. Neke aplikacije koštaju svega 1$ dok su u prosjeku 2.5$ što je cijena dvije kave ili samo pogled na kavu u centru Dubrovnika :).

 Sljedeći put ću pisati o novoj besplatnoj open source android aplikaciji koja blokira sve reklame na vašem uređaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *