Naša web stranica prikazuje oglase jer nam je to jedini način da zaradimo za kavu. Molimo razmislite o našoj podršci stavljanjem naše web stranice na bijelu listu.
izrada web stranica, seo optimizacija web stranica

Autorska prava fotografija i slika na internetu

autorska-prava
15sij, 2013

Ovaj članak je ažuriran dana 17 studenoga, 2013 u 03:55 pm

Autorska prava fotografija se danas lako izgube na internetu, pa kako saznati ako drugi bez dopuštenja koriste vaše fotografije na internetu.U današnje vrijeme kada je djeljenje fotografija postalo jednostavno smješno, [highlight]dovoljan je klik miša da podjelite svoju fotografiju[/highlight], uploadate ju na internet, blog,ili …….nema veze gdje ju postavite ona je vaše vlasništvo ( fotografije koje stavite na faebook postaju njihovo vasništvo). Autorska prava fotografija i slika na internetu je vaše osobno pravo, ali isto tako drugima je potreban samo klik miša da skinu vašu fotografiju na svoje računalo te ju postave na neko drugo mjesto bez vašeg dopuštenja. Iako je gotovo nemoguće provjeriti cijeli internet za vašu fotografiju/sliku ipak postoje neka rješenja koja vam mogu pomoći.[box type=”info”][dropcap]F[/dropcap]acebook postaje vlasnikom svih vaših fotografija nakon što ih postavite na svoj wall, te ih ima pravo koristiti za vlastite potrebe ![/box]

 

 • Posjetite web stranicu Tineye.com uploadajte svoju sliku te kliknite na search, kliknite na possible match i zatim na switch kako biste usporedili svoju i nađenu sliku. Tineye prikaže URL pored svake slike koju pronađe.
 • Napravite obrnuto pretraživanje koristeći Google Image search „ Search by Image“ opcijom. Kliknite na Google Images, zatim na ikonu kamere u pretražniku, zatim uploadajte svoju sliku ili upišite URL slike ako je već na vašem blogu te kliknite na search ( traži ). Rezultati su prikazani u kategoriji, identična slika i približno nađena slika.
 • Možete unajmiti firme da to naprave za Vas kao što je ImageRights. Naravno oni naplačuju svoje usluge

4 Comments

 • mirjana 02/02/2019 @ 10:57

  Cimer mi je prije 5-6 godina napravio sliku koju sam objavila na svome oglasu. Pedesetak ljudi mi je ukralo tu sliku i svoje proizvode reklamira s njom. Jel postoji neki način da sliku zaštitimo i natjeramo ljude da prestanu koristiti tu sliku?

  • Dean 11/05/2019 @ 12:31

   nažalost mislim da trebate nekog odvjetnika za to.

 • Ante 23/02/2016 @ 17:43

  zanima me ukoliko sam našao nekakav logo na internetu i preuredio ga malo tj dodao neke elemente da li to znaci plagijat i da li me autor slike može tužiti ?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *