Naša web stranica prikazuje oglase jer nam je to jedini način da zaradimo za kavu. Molimo razmislite o našoj podršci stavljanjem naše web stranice na bijelu listu.
izrada web stranica, seo optimizacija web stranica

Intel Haswell CPU

intel-haswell-graphics
05lip, 2013

Ovaj članak je ažuriran dana 17 studenoga, 2013 u 03:52 pm

Intel je najavio novi Haswell procesor četvrte generacije koji će baciti tablete i mobitele starije generacije na koljena. Pitate se zašto?  Zato jer će ovi laptopi s novim Haswell procesorom duže biti aktivni nego tableti i mobiteli. Haswell procesor je napravljen kako bi produžio trajanje baterije na laptopima (naravno i tabletima uskoro)[highlight] preko 50% te 15% bolju učinkovitost[/highlight] . Uz to i tri puta duže trajanje baterije na stand by modu u usporedbi sa Ivy Bridge procesorom.

Haswell procesor u sebi ima integriranu grafičku karticu GPU (graphics processing unit) pod nazivom Iris, te daje dva puta bolje rezultate u 3D grafici i enkodiranju HD videa, što će značiti da za mnoge korisnike kupnja posebne grafičke kartice neće biti potrebna, a time će i potrošnja struje biti znatno manja.

 

 

 

 

 

AMD je u nedjelju već uzvratio svojom A-serijom procesora za desktop računala. A10, A8, te A6 chips su glavna konkurencija Intelovim Core i3 te i5 procesorima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *