izrada web stranica, seo optimizacija web stranica

Izrada web stranica cijena

cijena-izrada-web-stranica
24stu, 2019

Ovaj članak je ažuriran dana 30 studenoga, 2019 u 11:20 pm

Koliko dođe izrada web stranica?

Ovo pitanje je vjerojatno prvo koje ljudi postave no istina je da nema brzog i jednostavnog odgovora. Izrada web stranica ovisi o više faktora, postoje jednostavne i komplicirane web stranice, jednostavan i komplicirani web dizajn tako da nema nekog jednostavnog i brzog odgovora. Svi bi mi htjeli što jeftinije proći to je ljudska narav no ovaj posao kao i svaki drugi zahtjeva puno vremena, odricanja i stručnog znanja.

Svaki web dizajner je drugačiji i večina radi drugačije na temelju vlastitih iskustava. Kao i svi umjetnici tako i web dizajn spada pod umjetnost te se svaki pravi web dizajner ponosi svojim poslom.

Što se tiće cijene ako naletite na pravog web dizajnera najbolje je ne cjenkati se jer Vas isti može i odbiti, da dobro ste čuli, može Vas odbiti kao i u svakom drugom poslu on/ona zadržava to pravo. U svakom slučaju svaki dizajner ima svoju cijenu, što više iskustva web dizajner ima to će izrada web stranica biti skuplja tj. veća satnica. Kod nekih web dizajnera možete se dogovoriti po satnici dok kod drugih za cijenu kompletnog aranžmana.

Određeni dizajneri mogu i nemoraju znati SEO i SEM tehnologije. Tako da Vaša nova web stranica može lijepo izgledati, a nemora nikako rangirati na pretraživaćima kao što je Google.

cijena-izrade-web-stranica

Što je SEO  ?

SEO (Search Engine Optimization) – je tehnlogija gdje web dizajner ili web stručnjak uzme gotovu web stranicu te svaki njen aspekt podesi kako bi Vas pretraživaći mogli pronaći na internetu te na temelju sadržaja i kvalitete izrade rangirali!

Također jako je važno napomenuti da SEO pridonosi prirodnom toku posjetitelja dok SEM koristi plaćenu strategiju (plaćanje oglasa)

 

Što je SEM ?

SEM (Search Engine Marketing) – osoba koja se posvetila Google Adwodsu te njenim tehnologijama. Odredite budžet napravite kampanju i čekate posjetitelje. Ovakav način je jako učinkovit no isto tako Vas može jako puno koštati. Što je konkurencija veća PPC je veći. To bi zančilo da za neke poslove klik na oglas će koštati 1kn dok nekog drugoga može koštati i 200kn! Sve ovisi o konkurenciji. Sve u svemu uvijek je bolje imati dobro napravljen SEO!

  • Izrada kampanja
  • Izrada grupa
  • Relevantan oglas
  • Određivanje buđeta
  • Praćenje rezultata

 

Tehnologija izrada web stranica

Izrada web stranica može biti  u html formatu ili recimo wordpress, joomli, drupalu. Što bi to značilo?

Određeni web dizajner ima svoj način izrade web stranica te naravno sve ovisi o vašim potrebama. Ako naprimjer želite statičku izradu web stranica što bi značilo da se njen sadržaj neče mjenjati niti nadopunjavati ovakav način izrade u 99% slučajeva će biti dobri stari html+css .

Ukoliko želite izradu aktivnih tj. dinamičnih web stranica gdje možete Vi te vaši kolege svakodnevno dodavati te izmjenjivati sadržav onda će takva web stranica u većini slućajeva biti WordPress.

 

Drugi faktori kod određivanja cijene izrade web stranica

Neki od ostalih faktora su naravno što sve klijent želi od svoje web stranice, recimo ima li klijent već napravljen logo ili ga treba smisliti te izraditi, tekst na web stranici također nije lako popuniti te i to povisuje cijenu izrade, imate li sspremne fotografije ili ih treba tek pronaći te iste te fotograije treba obraditi kako bi odgovarali za prikaz na internetu.

Uz sve navedeno morate uračunati cijenu godišnjeg hostinga i održavanja web stranica.

 

Što je dobar Hosting ?

Da se razumijemo hosting je smješten na serveru, a server nije ništa drugo nego računalo kao i svako drugo sa iznimkom da se nikada ne gasi te zahtjeva stalno održavanje te jako dobro hlađenje.

Dobar hosting je hosting koji koristi SSD diskove, dostupan je 365 dana u godini 7 dana u tjednu bez jedne minute prekida, da ima neograničen bandwith te veliku brzinu interneta.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)