Naša web stranica prikazuje oglase jer nam je to jedini način da zaradimo za kavu. Molimo razmislite o našoj podršci stavljanjem naše web stranice na bijelu listu.
izrada web stranica, seo optimizacija web stranica

Početak kraja za Skype

skype
06velj, 2013

Ovaj članak je ažuriran dana 14 prosinca, 2015 u 11:51 am

Početak kraja za Skype. Skype izumire. Da, ovo nije nasumična izjava već činjenica koja će se jako brzo ostvariti. Google i Mozilla, David i Golijat, dva suparnika u web preglednicima su se udružili u jednom specifičnome cilju, a to je da nam pokažu snagu WebRTC-a te stvore web chat aplikaciju poput Skype-a ali bez Skypea. WebRTC koristi direktan peer to peer vezu te zaobilazi centralni server kao što je slučaj kod Skype-a.

WebRTC je preporučeni standard kojeg trenutno razvija W3C s ciljem da pruži set alata za dijeljenje audio i video zapisa te sadržaja putem wb sučelja u realnome vremenu. Trenutno je dostupna beta verzija, no radi samo uz Chrome 25 i Firefox nightly izdanju. Ova aplikacija jednostavno radi i to bez ikakvih dodatnih pluginova i dodataka.

Ovo je sjajna vijest za sve, pogotovo zato što vam uskoro neće biti potreban Skype, Facebook ili neka treća aplikacija za komunikaciju sa drugim osobama, a što je najvažnije, kako nema centralnog servera, ova metoda je puno sigurnija za korisnike i njihovu privatnost.

Što to znači za mene?

Za razliku od prije, sada će vam biti omogućena puno veća razina sigurnosti i privatnosti prilikom komunikacije sa drugim osobama putem interneta. Također, korištenje Skype-a u privatne svrhe biti će sve rjeđe čime će doći do rasterećenja servera, a samim time će porasti upotreba istoga u poslovnim krugovima zbog povećanja kvalitete konferencijskih video poziva.

windows-skype

1 Comment

  • marija 08/02/2013 @ 10:31

    Ionako nikada nije valjao, uvijek je zapinjao video a poruke su kasnile….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *