Društvene Mreže

društvene mreže

Socijalno umrežavanje je praksa širenja broja poslovnih i / ili društvenih kontakata povezivanjem pojedinaca, često putem društvenih medijskih stranica kao što su Facebook, Twitter, LinkedIn i Google+.

Na temelju šest stupnjeva koncepta razdvajanja (ideja da bi svake dvije osobe na planetu mogla uspostaviti vezu kroz lanac od najviše pet posrednika), društveno umrežavanje uspostavlja međusobno povezane mrežne zajednice (ponekad poznate kao društvene grafikone) koje pomažu ljudima da se kontaktiraju, ali da se vjerojatno nikada neće susresti drugačije.

Ovisno o platformi društvenih medija, članovi mogu biti u mogućnosti kontaktirati druge članove. U drugim slučajevima, članovi mogu kontaktirati svakoga koga imaju u vezui, a potom i onoga kogi ima kontakt i tako dalje. Neke usluge zahtijevaju da članovi imaju prethodno uspostavljenu vezu za kontakt s ostalim članovima.

Dok je društveno umrežavanje prošlo skoro sve dok su same društva postojale, neusporediv potencijal Weba za olakšavanje takvih veza dovelo je do eksponencijalnog i trajnog širenja tog fenomena. Uz društvene medijske platforme, kapacitet za društvenu interakciju i suradnju sve je više ugrađen u poslovne aplikacije.