izrada web stranica, seo optimizacija web stranica

Aplikacija koja produžuje trajanje baterije u android mobitelu

štednja-baterije-na-mobitelu
09tra, 2016

Svatko od nas ima neki čaroban savjet kako produžiti trajanje baterije, no samo neki od njih stvarno funkcioniraju. Pa kako onda produziti vijek baterije na mobitelima i tabletima?

Kao prvo smanjite svjetlinu ekrana! Ekran troši NAJVIŠE baterije i samo smanjivanje svjetline na nekih 30% će vam značajno produžiti trajanje baterije. Isključite wifi ukoliko vam nije potreban te isključite GPS. Slijedeći savjet je da obrišete aplikacije koje stvarno ne koristite, one aplikacije i igrice koje ste instalirali, a zapravo ih nikada ne koristite. Sve te aplikacije rade u pozadini i troše vašu bateriju pomalo ali sigurno.

I na kraju instalirajte aplikaciju pod imenom Greenify. Ova bespaltna aplikacija koja se stalno usavršava je jedna od onih koja stvarno funkcionira i trebala bi biti dio svakog android mobitela i tableta.


Što je Greenify i kako funkcionira ?

Glavna karakteristika ove aplikacije je kako bi zabranila da se određene aplikacije ne bude tj. da hiberniraju ukoliko nisu potrebne. Također pomaže kako aplikacije nebi u pozadine radile nešto tajno i sumnjičavo te vas na taj način koštalo baterije, interenta te naravno privatnosti.

Ukoliko se odlučite za Greenify prije nego ga instalirate deinstalirajte bilo kakve programe koji “jamče” manju potrošnju baterije.

  1. Pokrenite aplikaciju
  2. Kliknite na oznaku + u gornjem desnom uglu
  3. Odaberite aplikacije koje želite hibernirati
  4. Odaberite sve osim aplikacija za dopisivanja kao WhatsApp ili Telegram, Mail,

Postavke unutar mobitela:

  1. Odaberite Postavke – Sigurnost – Administratori Uređaja – stavite kvačicu na Greenify
  2. Odite na Postavke – Pristupačnost – Greenify – uključite hibernaciju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)