Naša web stranica prikazuje oglase jer nam je to jedini način da zaradimo za kavu. Molimo razmislite o našoj podršci stavljanjem naše web stranice na bijelu listu.
izrada web stranica, seo optimizacija web stranica

Špijunaža u vašem domu

windows-10-špijuniranje
17velj, 2016

Ovaj članak je ažuriran dana 13 prosinca, 2017 u 02:40 pm

Vlasnik ste windowsa 10 onda imate razloga za brigu. Naime microsoft ovom inačicom windowsa skuplja enormne količine podataka o vama a da toga niste ni svijesni. Analiza je pokazala da windowsi 10 u jednome danu doma pošalju podatke preko 5000 puta, da dobro ste čuli 5,000 puta. Mislite si pa šta se to šalje, šta oni znaju o vama ? Terry Myerson vodeči čovijek u microsoftu je rekao da nema razloga za brigu jer su svi podatci kriptirani. No mnogi nemisle tako. Korisnik CheesusCrust je napravio analizu u kojoj stoji da microsoft doma zove preko 5,000 puta te šalje podatke na 93 lokacije od čega 4,000 poziva ide na 53 lokacije. CheesusCrust je također pokušao onesposobiti sve postavke privatnosti u windowsima 10 no i nakon tog pokušaja oni i dalje šalju podatke te nema načina da se to zaustavi.

Postoji jedan program koji je razvijen da pomogne u sprječavanju slanja podataka i možete ga skinuti sa ovog linka, DoNotSpy. Dovoljno je da instalirate program te podesit što želite zaštititi

nešijunirajme

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *