Skočni prozori, pop-ups

Što su skočni prozori

Ova neobična rijeć zapravo je prijevod sa malo elegantnije engleske rijeći “popup” koja se koristi kao marketinška strategija za privlačenje pozornosti korisnika trenutne web stranice.

Sam popup iskoči po sredini ekrana ili preko jednog djela web stranice kako bi korisniku ukrao pažnju te mu ili njoj predložili nekakvu trenutnu ponudu.

Sam skočni prozor može biti aktiviran na više načina, može se aktivirati odmah pri otvaranju stranice što se nikako ne preporuća te je bolje pustiti barem 30s da se pojavi. Također može se pojaviti scrolanjem stranice, ako imate puno texta za čitati recimo od 3min možete postaviti da se skočni prozor pojavi nakon 2minute. Također skočni prozor se može aktivirati kada kursorom miša pređete preko određenog texta ili slike.

Samo korištenje skočnih prozora se treba koristiti pametno te u određenim situacijama jer mogu biti naporni te se korisnik onda u večini slučajeva odluči zatvoriti cijelu stranicu umjesto da zatvori samo skočni prozor.

Strateško planiran skočni prozor je ključ za ovu vrstu reklame te fa treba koristiti samo u kritično važnim situacijama.

Trebate li koristiti skočne prozore na web stranici

Skočni prozori se preporučaju samo u slućaju nekakvih akcijskih ponuda ili ponuda za koje znate da korisnik neće odbiti, zato i ta ponuda treba biti što primamljivija tj. takva da znate da se takva ponuda ne odbija, u protivnom samo ćete napraviti suprotan učinak.