BitTorrent pokrenuo SoShare

BitTorrent pokrenuo SoShare

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 3 minute

[dropcap]V[/dropcap]ijest mjeseca je definitivno to što je BitTorrent  u  petak pokrenuo SoShare web portal za razmjenu podataka. Ovaj portal vam dopušta [highlight]NEOGRANIČENO [/highlight]dijeljenje datoteka, muzike i videa i to do [highlight]1. terabajta[/highlight] [highlight]BESPLATNO[/highlight]!

Firma koja stoji iza ovoga tvrdi da vam ovaj alat dopušta da pošaljete datoteke veličine i do 1TB-a te neograničen broj datoteka. Rekli su da je ovaj alat stvoren zato što su i ono sami programeri, dizajneri i tekstopisci koji svakodnevno razmjenjuju velike količine podataka, no kako ne postoji niti jedan ovakav alat na internetu koji vam dopušta nešto slično oni su ga odlučili sami napraviti. Kako e-mail privitci također imaju ograničenja ovaj alat će zasigurno jako dobro doći velikom broju korisnika koji trebaju razmjeniti podatke koji sadrže veću količinu megabajta jer SoShare nema ograničenja. Tako npr. ako ste fotograf i imate veliku količinu fotografija u .raw formatu, pomoću ovog servisa možete bez problema poslati te datoteke onoj osobi koja ih treba dobiti brzo i sigurno bez ikakvih prepreka. Datoteke na serveru ostaju do mjesec  dana ukoliko ih vi sami ne odlučite obrisati prije tog isteka vremena.

Kako funkcionira ovaj alat ?

Nakon što ste ‘uploadali’ vaše datoteke na server, upisujete e-mail adresu osoba s kojima ih želite podjeliti, klikom na gumb ‘podjeli’ te osobe dobivaju e-mail sa linkom za download tih datoteka a što je najbolje, [highlight]te osobe ne trebaju  [/highlight] napraviti account na ovom portalu već samo kliknuti na link za download, što je stvarno super, brzo i jednostavno. Također, ako želite možete napraviti javni link te ga ‘šerati’ na Facebooku i Twitteru.

BitTorrent kaže da je SoShare stvoren za filmaše, muzičare i dizajnere koji moraju podijeliti velike količine podataka na velike udaljenosti.

Ovo su glavne karakteristike koje ova kompanija želi istaknuti:

  • SoShare stvoren za filmaše, muzičare i dizajnere koji moraju podijeliti velike količine podataka na velike udaljenosti.
  • Možete poslati vaše najveće datoteke uključujući filmove, muziku i slike.
  • SoShare može koristiti svatko tko ima potrebu za slanjem velikih datoteka, a osoba koja ih prima ne mora imati account.

Najbolji dio svega je BitTorrent protokol za SoShare koji omogućuje brzu dostavu koju je moguće  pauzirati, te download  naknadno ponovno pokrenuti. Kod uploada također postoji dugme za pauzu tako da možete ugasiti računalo i sutra kada ga pokrenete i otvorite portal, upload se automatski nastavlja od kuda ste stali. Također, SoShare ima ugrađenu opciju koja vam omogućuje da vidite kada i da li je taj drugi korisnik skinuo tu datoteku te ako ju je otvorio što je još jedan ogroman plus za SoShare.

Svi oni koji žele koristiti SoShare moraju prvo instalirati plugin 1.5MB. Nažalost ovaj plugin za sada nije od koristi  Linux korisnicima.

Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj