Europski novi satelit će drastično popraviti GPS

europski satelite galileo

Europski novi satelit će drastično popraviti GPS

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 1 minuta

Novi europski satelit GALILEO  je novi poboljšani GPS sustav. Ovaj novi sustav će pružati preciznost do 1m bespaltno i do 1cm ako platite za ovu uslugu. Naime preko 20 velikih firmi je već prihvatilo ovaj sustav, ponajprije firme koje se bave izradom GPS uređaja te mobilnih pametnih telefona.

Osim što će GALILEO drastično poboljšati navigaciju u mobitelima i automobilima, ovaj sustav će također biti od velike pomoći spasiocima te bržem lociranju unesrećenih.

Trenutno raspolažu sa 18 satelita, još 6 satelita je potrebno da se obuhvati cijela zemaljska kugla.

Mobiteli koji u ovome trenutku već podržavaju ovaj novi GPS sustav su BQ Aquaris X5 Plus i Huawei Mate 9. No to je tek početak, naime čipovi Intel, Broadcom, Mediatek i Qualcomm su kompatibilni sa ovim sustavom tako da uskoro možemo očekivati veliki broj pamtnih mobitela sa ovim sustavom. Svi mobiteli koji imaju procesore Snapdragon 652, 650, 617, 435, 625 ili 820 već sada mogu iskoristiti ovaj sustav.

Također svi automobili koji se proizvedu u europi moraju imati podršku za ovaj sustav koji će se nadograđivati za centralnu stanicu  Cospas-Sarsat.

Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj