Gmail nakon smrti

email-nakon-smrti

Gmail nakon smrti

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 2 minute

Kako i što napraviti sa vašim gmail računom nakon što vas više nema, ne želim biti morbidan već koristan. Svi znamo koliko nam je važan naš email, ne samo mail već svi dokumenti što se nalaze na google drive-u, naši telefonski kontakti, krugovi, Google+, Hangouts chat, picasa web album, You tube i ono najbitnije sve igre koje su povezane sa gmail računom, ne želimo da naš trud samo tako nestane :)

Upravo s ovim ciljem Google se pobrinuo da na jednostavan način odlučite što će se desiti sa vašim računom nakon što vas više nema, službeno ova usluga se zove  “Google Inactive Account Manager” te u njenim postavkama odlučujete što će se desiti sa vašim računom nakon određenog perioda.

Kako aktivirati opciju nasljeđivanja vašeg gmail računa ?

  • Odite na stranicu sa vašim postavkama i pronađite upravljanje računom te aktivirajte Inactive Account Manager
  • Aktivirajte ovu opciju te unesite potrebne podatke kao broj mobitela, google će vas kontaktirati porukom mjesec ili tri mjeseca prije prosljeđivanja vašeg računa.
  • Vrijeme se bira od 3 do 18 mjeseci ne aktivnosti.

  • možete navesti do 10 kontakata s kojima ćete podjeliti vaše podatke, možete podesiti da svako pojedinac dobije određeni dio ili jedna osoba pristup svemu, to je na vama.
  • potrebno je unnjeti broj mobitela kako bi google proveo auntentifikaciju
  • također imate opciju da ne djelite vaš račun sa nikime več da ga u potpunosti obrišete
  • također korisno je što možete napraviti automatsku predefiniranu poruku koja će se vratiti svima koji vas kontaktiraju, možete izabrati da se ta poruka šalje samo osobama iz vaše kontakt liste
 

Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj