Google novosti 2013

Google novosti 2013

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 3 minute

Google je u zadnja dva dana najavio nevjerojatno puno novosti od kojih je meni osobno najdraža ona vijest o novoj Google karti koja će biti ljepša te funkcionalnija od sadašnje sa mnogo novih mogućnosti no još je važnija vijest ne što je Google najavio već što je Google danas pokušao ubiti tj. uništiti.

GroupMe, Skype, ostali chat servisi

Hangouts je novi grupni Google chat, naravno video je podržan za cijelu grupu ljudi, naravno chat za grupu, naravno besplatan je i naravno [highlight]napravljen je da uništi konkurencij[/highlight]u.

Spotify | Rdio | Pandora | Xbox Music

Također najavljen je Google Play Music All Access, servis koji se koristi na pretplatu te naravno integriran je s ostatkom vašeg Google računa tj. accounta, konkurencija se definitivno ima čega bojati.

PayPal | MasterCard | MasterPass

Najavljen je i Google wallet (novčanik), pojednostavljeno plaćanje preko interneta, caka je u tome kada ste već ulogirani u svoj Google account automatski je moguće koristiti i Google wallet te kupovati na internetu i njihova logika je da vam drugo onda niti ne treba.

Tradicionalni udžbenici

Google planira tj. se nada da će se knjige prestati tiskati (ono doslovno na papiru) te će svi posegnuti za kupovinom knjiga preko Google Play Stora ! :O

GIF i JPEG

Najavljen je novi format [highlight]WebP[/highlight]. On nam daje jednaku, ako ne i bolju kvalitetu slike te manji veličinu datoteke, otp. 30% manju datoteku. Animacije su također podržane.

Flickr

Google je povečao tj. integrirao sve usluge u jednu te sada na raspolaganju imate preko 15GB online prostora što je i više nego dovoljno za pohranu svega i svačega. Odmah nakon uploada vaše slike se mogu ako želite automatski popraviti, nešto kao photoshop on demand bez da ga plaćate. (npr. slika lica koja ima crvenilo u očima automatski će biti popravljeno ) cool :)

Siri

Google definitivno želi unuštiti Siri, Apple-ovu perjanicu. Oni žele da u budućnosti sve što radite radite glasovnim komandama npr. pisanje poruka glasom, surfanje internetom glasovnim naredbama, upravljanje računalom, te svim ostalim vezano za računalo. Ova novost je genijalna za sve one koji imaju nekakav invaliditet, ovo će im definitivno olakšati svakodnevni život.

.264

DA, Google želi zamjeniti i ovaj format novim koji se zove [highlight]VP9[/highlight]. Ovaj format je kako kažu iste kvalitete kao i .264 s manjom veličinom datoteke.

ZAKLJUČAK

[highlight]Goole želi biti gospodar svemira.[/highlight]

Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj