Kako prebaciti poštu na Gmail

Kako prebaciti poštu na Gmail

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 3 minute

Mnogi od nas imaju više email adresa koje više niti ne koristimo, no neki mailovi i dalje stižu na te adrese, dok neki od nas žele korisiti samo jedan sandučić te zanemariti sve druge. To nam štedi mnogo vremena i živaca jer na taj način imamo [highlight]jedno centralno mjesto[/highlight] gdje stižu svi mailovi.

Neki od vas će možda reći “ma kakve su ovo gluposti pa ja imam Outlook i sve mi je na jednome mjestu”, dok ni to nije istina jer i u Outlooku morate klikati na više linkova sa strane kako bi provjerili svaki sandučić. Također ako koristite mail klijent kao Thunderbierd ili Outlook sva pošta se automatski skida na vaše osobno računalo zajedeno sa virusima i svim smećem te zauzima strašno puno prostora na tvrdom disku, dok kod korištenja online cloud servisa kao Gmail ili Yahoo također i Outlook ima online servis od nedavno, svi vaši mailovi ostaju u oblaku gdje se automatski besplatno sa njihove strane skeniraju za viruse i svakakve druge gluposti koje možete pokupiti na internetu.

Gmail i Yahoo imaju u sebi ugrađen alat za [highlight]automatsko importiranje mailova i kontakata sa drugih mail klijenata[/highlight] te tako dobijete jedno centralno mjesto za vašu poštu.

Importiranje mailova i kontakata

  • Gmail korisnici kliknite na accounts zatim na import mail and contacts. Gmail može importirati poštu sa svih klijenata okji koriste POP3 protokole.

[box type=”warning” align=”aligncenter” width=”870″ ]Ovaj proces može potrajati i nekoliko sati, ovisno o tome koliko mailova imate na drugim klijentima.[/box]

  • Hotmail korisnici trabaju koristiti TrueSwitch wizard kako bi importirali sve mailove sa drugih klijenata.
  • Yahoo korisnici ovu opciju mogu koristiti jedino ako imaju plačeni Yahoo račun, besplatni račun ovo ne podržava.

Email Fetching & Send As

Mailovi će i dalje stizati na vaše stare sandučiće tj. mailove no Gmail može sam automatski dnevno posječivati te mailove te povući poštu k sebi tako da vam se sva pošta prikazuje unutar Gmaila što je nevjerojatno korisno.KAko bi to radilo vaši stari mail klijenti moraju biti podešeni da koriste POP3 protokole, [highlight]Yahoo posebno naplačuje POP3 protokole.[/highlight]

Odite u Gmail, kliknite na [highlight]Add a POP3 mail account you own[/highlight] te podesite ostatak.

Unutar Outlooka kliknite na [highlight]Sending/receiving email from other accounts[/highlight] i zatim kliknite na Add an email account.
Pošalji mail kao:

Kada završite svo ovo prebacivanje i podešavanje, prilikom slanja novog maila Gmail kao i Yahoo i Outlook će vam dati opciju da prilikom slanja maila odaberete od kuda želite poslati mail sa trenutne lokacije ili sa starog mail što je također nevjerojatno korisno ako se mene pita.

Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj