Rusi i njihove kamere u autu

Rusi i njihove kamere u autu

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 2 minute

Zašto tako puno rusa ima kamere u svojim automobilima?

Možda ste primjetili da velik broj videa sa autoceste potječe od [highlight]ruskih vozača[/highlight]? Razlog tome je velika prisutnost korupcije među ruskom prometnom policijom kao i velika nervoza i slabi živci među ruskim građanima. Prema prošlogodišnjem izvješću procjenjuje se da čak milijun rusa ima ugrađene kamere u autu, a razlog tome nije kako bi ulovili pad meteora ili snimili čudesna preživljavanja, već upravo kako bi se borili protiv korupcije među ruskom policijom ali i  kako bi imali dokaze za sud u slučaju da im se dogodi da ih netko napadne, prebije i slično, što se često i događa. Ruski sudovi ne vole verbalna svjedočenja, ali zato vole snimke sa kamere. Zapravo, na ruskim sudovima to je i jedini način da pobjedite.

Prije ugrađivanja velikog broja kamera u automobile, na ruskim cestama su bili česti slučajevi ljudi koji se bacaju pod aute u nadi za odštetom, namještanje razno raznih nesreća i slično. Uz sve to prisutna je i korpucija u prometnoj policiji, a ruska policija slovi za jednu od najbrutalnijih, najokrutnijih policija sklonih zarađivanju od mita, stoga vam kamera može pomoći  u sprječavanju lažnih optužbi na vaš račun i prisiljavanja na mito.

Još jedan razlog ugrađivanja kamera u aute kod rusa je i mogućnost zarade te velika popularnost necenzoriranih snimki svakakvih ludorija, tučnjava, nesreća i slično sa ruskih cesta i ulica. S obzirom da je ruska televizija uvelike cenzurirana, internetske stranice obožavaju snimke nesreća, tučnjava i slično.

No, na kraju svega, nije sve tako crno, ima i priča sa sretnim završetkom. Većina ruskih cesta istočno od Urala su ceste na kojima će se često dogoditi da auto sleti s ceste, isprazni mu se akumulator  i slično s obzirom na oštre zime i česte mećave, ali isto tako će vam mnogi priskočiti u pomoć, dakle humanosti ipak ima.

Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj