Min-go aplikacija za jeftinije gorivo

Min-go aplikacija za jeftinije gorivo

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 2 minute

Kao i svima tako i meni treba jeftinije gorivo te sam odlučio isprobati  novu aplikaciju iz Ministarstva gospodarstva. Aplikaciju možete skinuti ovdje te ju i sami isprobati.

[dropcap]P[/dropcap]rvo što mi je upalo u oči prilikom instalacije ove aplikacije je  VELIKI upitnik nad glavom vezan uz dopuštenja koje aplikacija traži pri instalaciji!? Naime, ova aplikacija bi po nekoj logici od dopuštenja “[highlight]trebala[/highlight]” zahtjevati samo pristup lokaciji kako bi Vas lakše odvela do najbliže benzinske postaje a u krajnjem slučaju niti to vam ne treba ako znate gdje se nalazite te samo želite saznati kakve su cijene goriva na pojedinim benzinskim postajama. Ono što se meni desilo je bio pravi šok, naime ova aplikacija zahtjeva pristup vašim [highlight]kontaktima, identitetu, lokaciji, telefonu, slikama, video zapisima, datotekama, fotoaparatu i mikrofonu ![/highlight]

Sada mene zanima zašto ova aplikacija treba sva ta dopuštenja jer time više izgleda poput  neke špijunske aplikacije nego informativne aplikacije o jeftinijim cijenama goriva! Kako ograničiti pristup ovoj aplikaciji ? Dovoljno je da instalirate besplatnu aplikaciju Permission Manager - App Ops te ju pokrenete i ograničite joj pristup kao što možete vidjeti na slikama gore. Da se razumijemo ova aplikacija je više nego vrijedna spomena te je jako korisna kako bi mi svi mogli pronaći jeftinije gorivo te unijeti malo konkurencije među ovim gigantima da spuste cijene goriva, no što se tiče ovih dopuštenja nikako mi nije jasno što žele s time postići te bi bilo lijepo čuti i neko službeno objašnjenje, zar ne ?

Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj