Neispravan hard disk

neispravan hard disk

Neispravan hard disk

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 2 minute

Ovaj dio računala je jedna od karike lanca te se ne može reći da je najvažniji dio računala, no ukoliko se on pokvari definitivno možete ostati bez svih podataka koje posjedujete, a to sigurno nitko od nas ne želi, zar ne?

Neispravan hard disk je neminovna situacija, samo je pitanje vremena kada će ona sićušna igla unutra preskočiti te napraviti nered ko lija u kokošinjcu!?

Postoje više načina kako utvrditi otkazivanje ili neispravnost HDD-a. Odlučio sam se da vam pokažem samo dva načina tako da se nemorate previše mučiti oko ovog problema te da se sve brzo završi.

  1. Način je da skinete program po imenu CrystalDiskInfo, čim ga pokrenete pod health status će vam pisati Good ili Bad. Ukoliko piše Good HDD je još uvijek ispravan ukoliko piše nešto drugo, znate što treba.
  2. Način je da skinete program HD Tune, ovaj program je definitivno moj favorit za detaljno skeniranje HDD-a, pod tabom error scan kliknite na start (ne stavljajte kvačicu na fast scan ) te ga pustite da odradi svoje. Zavisno o veličini HDD-a može potrajati i nekoliko sati, no vjerujte mi isplati se. Cilj je da vam sve kockice budu zelene boje ukoliko vam izbaci barem jedu da ne govorim i više crvenih kockica obavezno napravite backup podataka te kupite novi HDD jer vaš Hard disk umire !
[box type="warning" align="alignleft" width="870" ]Ukoliko HD Tune pokaže i samo jednu crvenu kockicu to znači da Vaš HDD polako umire, vrijeme je da ga zamjenite ![/box]

Kakav HDD kupiti ?

Pitanje je što vama treba, moj savjet je ukoliko kupujete HDD za kučno računalo da bude što tiši, a to ćete dobiti tako što će HDD imati manje okretaja, ukoliko želite High End HDD, onda kupite HDD sa više okretaja i više cachea.

Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj