PRIVATNOST NA INTERNETU, KAKO NATJERATI GOOGLE DA VAS ZABORAVI

privatnost na interentu

PRIVATNOST NA INTERNETU, KAKO NATJERATI GOOGLE DA VAS ZABORAVI

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 2 minute

Jedna od najvećih kontroverzi ?Privatnost na internetu? koja se desila u svijetu interneta je taj da su Europljani dobili zakonsko pravo od Europskog Vrhovnog suda da natjeraju Google, Yahoo, Bing da ih se obriše iz svojih rezultata pretrage. Naime do nedavno se ovaj zakon mogao i zaobići korištenjem VPN-a. Dovoljno je bilo da prebacite lokaciju na NE europsku zemlju i pretraživači bi i dalje izbacivali linkove o vama. No po najnovijoj odluci, pretraživači moraju ovo pravo koristiti za sve domene, tako da više niti pomoću VPN-na neće biti moguće doći do traženih linkova o pojedinoj osobi ukoliko je predala zahtjev za Pravo na Zaborav!

Nedavno se vodila velika sudska bitka između Španjolske i Google, detalje možete pogledati ovdje. Gdje se odlučilo o ovakvoj odluci.

Da pojednostavim stvar SVI građani Europskih zemalja pomoću obrazaca mogu predati zahtjev da ih se zaboravi tj. da ih pretraživaći više ne prikazuju.
Ukoliko želite biti zaboravljeni dovoljno je da ispunite slijedeće obrazce na linkovima ispod:

Nakon što ispunite obrazac pošaljite ga te pričekajte povratni mail. Nisam siguran koliko je vremena potrebno da se ovo izvrši no ako ste jedna od tih osoba ostavite nam u komentaru kako bi i drugi saznali.

Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj