Aplikacija koja produžuje trajanje baterije u android mobitelu

Aplikacija koja produžuje trajanje baterije u android mobitelu

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 2 minute

Svatko od nas ima neki čaroban savjet kako produžiti trajanje baterije, no samo neki od njih stvarno funkcioniraju. Pa kako onda produziti vijek baterije na mobitelima i tabletima?

Kao prvo smanjite svjetlinu ekrana! Ekran troši NAJVIŠE baterije i samo smanjivanje svjetline na nekih 30% će vam značajno produžiti trajanje baterije. Isključite wifi ukoliko vam nije potreban te isključite GPS. Slijedeći savjet je da obrišete aplikacije koje stvarno ne koristite, one aplikacije i igrice koje ste instalirali, a zapravo ih nikada ne koristite. Sve te aplikacije rade u pozadini i troše vašu bateriju pomalo ali sigurno.

I na kraju instalirajte aplikaciju pod imenom Greenify. Ova bespaltna aplikacija koja se stalno usavršava je jedna od onih koja stvarno funkcionira i trebala bi biti dio svakog android mobitela i tableta.


Što je Greenify i kako funkcionira ?

Glavna karakteristika ove aplikacije je kako bi zabranila da se određene aplikacije ne bude tj. da hiberniraju ukoliko nisu potrebne. Također pomaže kako aplikacije nebi u pozadine radile nešto tajno i sumnjičavo te vas na taj način koštalo baterije, interenta te naravno privatnosti.

Ukoliko se odlučite za Greenify prije nego ga instalirate deinstalirajte bilo kakve programe koji "jamče" manju potrošnju baterije.

[gallery columns="4" link="file" ids="7493,7494,7495,7496"]
  1. Pokrenite aplikaciju
  2. Kliknite na oznaku + u gornjem desnom uglu
  3. Odaberite aplikacije koje želite hibernirati
  4. Odaberite sve osim aplikacija za dopisivanja kao WhatsApp ili Telegram, Mail,
Postavke unutar mobitela:
  1. Odaberite Postavke - Sigurnost - Administratori Uređaja - stavite kvačicu na Greenify
  2. Odite na Postavke - Pristupačnost - Greenify - uključite hibernaciju

Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj