Veliki plus za privatnost

Veliki plus za privatnost

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 2 minute

Već svi znamo kako anonimnost – privatnost na internetu ne postoji već duže vrijeme, te ukoliko i želimo neku privatnost potrebno je poduzeti mnoge korake kako bi to i ostvarili . Jedan od najvećih koraka vezan za privatnost na internetu napravio je TOR!

TOR je neprofitabilna organizacija koja donacijama razvija software za sigurnost na internetu. Za razliku od facebooka te nažalost odnedavno i WatsApp aplikacije koja je postala dio facebooka te vibera i sličnih aplikacija koja se prate te spremaju vaše razgovore na svoje servere u americi, TOR aplikacija koja uskoro kreće u beta fazu biti će u potpunosti anonimna te se razgovori ni na koji način neće moći pratiti niti zabilježiti ni na kojem serveru!

Trenutno TOR je donacijama uspio sakupiti nešto preko 2 000 000 $ s kojim raspolaže 30 developera iz 12 zemalja. Ono što se za sada zna je da su odustali od Pidgin platforme te su se prebacili na InstantBird platformu. Trenutno se radi na potpunoj anonimnosti, najviše zbog ljudi koji dolaze iz zemalja gdje se internet skoro pa u potpunosti prati dali od strane kartela, korumpiranih dužnosnika ili same vlade ne bi  progonili zbog svojih online aktivnosti te im se na taj način omogučila komunikacija i sloboda govora.

Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj