Wikileaks Aaron Swartz je bio mogući izvor

Wikileaks Aaron Swartz je bio mogući izvor

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 2 minute

Aaron Swartz koji je prošloga tjedna napravio samoubistvo je bio u ‘komunikaciji’ sa već znanim osnivačem Julian Assange/om od 20120g.-2011g. Wikileaks koji je objavio vrlo povjerljive informacije anonimnih izvora izjavio je da je odlučio dati ove informacije jer je US vlada to tražila od njih. U vrijeme smrti Aaron Swartz je čekao početak suđenja jer je navodno sakupio više milijuna znanstvenih članaka od instituta tehnologije Massachusetts. Optužen je za računalnu prevaru te druge zločine koje je ‘navodno’ počinio u 2011g., čekala ga je robija od dugih 35 godina.[divider]

Wikileaks je objavio:

Due to the investigation into the Secret Service involvement with #AaronSwartz we have decided to disclose the following facts (1-3)

? WikiLeaks (@wikileaks) January 19, 2013

Iako wikileaks nije objasnio svoju odluku zašto je ovo odlučio napraviti,ova organizacija ima pravilnik o čuvanju anonimnosti svojih izvora, ovo je njihova objava:

“As far as we can ascertain, Wikileaks has never revealed any of its sources,” according to its website. “We cannot provide details about the security of our media organization or its anonymous drop box for sources because to do so would help those who would like to compromise the security of our organization and its sources.”

Evo što je wikileaks rekao o Aaron Swartz-u:

1. Aaron Swartz assisted WikiLeaks #aaronwartz (1/3)

? WikiLeaks (@wikileaks) January 19, 2013

2. Aaron Swartz was in communication with Julian Assange, including during 2010 and 2011

? WikiLeaks (@wikileaks) January 19, 2013

3. We have strong reasons to believe, but cannot prove, that Aaron Swartz was a WikiLeaks source. #aaronswartz

? WikiLeaks (@wikileaks) January 19, 2013

Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj