Yahoo mail

Yahoo mail

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 2 minute

Yahoo mail od danas prestaje koristiti stariji klasični izgled mail sučelja te za sve korisnike aktivira najavljeni novi ‘Gmail like’ izgled sučelja. Također svim korisnicima Yahoo maila danas se automatski daje mogućnost da prihvate nova “Privacy policies” pravila među kojima su ona najbitnija: da od danas Yahoo skenira sve vaše mailove radi ciljanog marketinga, te skenira vaše mailove kako ne bi zlorabili Yahoo mail. Ovo drugo se više odnosi na FBI koji  je nedavno od vrhovnog suda dobio dopuštenje za uvid svih domaćih “Domestic” mail klijenata pa tako i Google maila te svih sličnih koji se nalaze u njihovoj zemlji.

Ukoliko korisnici ne žele prihvatiti nova Yahoo pravila, Yahoo im savjetuje da skinu sve mailove sa svojih računa u zadanom roku kako bi se njihov account mogao deaktivirati. No, svi korisnici koji koriste Gmail ovu metodu marketinga imaju već nekoliko godina tako da za njih to nije novost. Međutim,  ako vas zabrinjava sigurnost onda bi svakako trebali potražiti neki alternativni mail klijent van američkih granica te pronaći državu koja ne skenira vaše mailove.

Nedavno je Kim Dotcom najavio kako njegov MEGA  web portal radi pripreme kako bi napravili potpuno anoniman mail klijent što će obradovati velik broj korisnika diljem svijeta.


Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj