Google Karte bez internet veze – Offline

Google-karte-bez-interneta-offline

Google Karte bez internet veze – Offline

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 2 minute

Od sada je moguće koristiti Google karte bez internet veze, offline. Google je nedavno udovoljio nebrojenim zahtjevima korisnika koji već nekoliko godina zahtjevaju od njih da omoguće offline pretragu i navigaciju odabranih područja, što je sada i moguće i to samo jednim klikom.

Kao što možete vidjeti na slikama iznad, aplikacija je već dostupna te ju možete ažurirati s najnovijom verzijom. Postupak korištenja se nije puno promjenio, osim ove nove mogućnosti offline pregleda i navigacije odabranog područja. Način na koji se koristi je slijedeći: kao prvo potrebno je upisati određeno područje, osobno sam odabrao grad Rijeku kao što možete vidjeti na slikama, zatim kada ste odabrali područje kliknite pri dnu gdje piše “[highlight]Rijeka[/highlight]”. Otvorite će se novi prozor na kojemu se nalaze detalji o Rijeci te fotografija riječkog kazališta. Kliknite gore desno na ikonicu koja izgleda kao tri vertikalne točkice i kliknite na “[highlight]Preuzmi izvanmrežne lokacije[/highlight]”, pitati će Vas “[highlight]Želite preuzeti područje[/highlight]” te kliknite na preuzmi.

Nakon što ste kliknuli na preuzmi karte će se skinuti na Vaš mobilni uređaj. Imajte na umu da karte za pojedina područja mogu biti i nekoliko stotina megabajta u veličini pa je dobro da to napravite preko neke wifi mreže ili hotspota da ne trošite svoj podatkovni promet.

Nakon što ste karte skinuli na uređaj potrebno je naravno aktivirati GPS i sada slobodno možete otići u inozemstvo i koristiti navigaciju bez da trošite i plaćate podatkovni promet :)

Eto, nadam se da sam vam pomogao, a ako jesam podjelite ovaj blog na facebooku ili google društvenoj mreži,hvala.

Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj