Kako pronaći izgubljeni mobitel

Kako pronaći izgubljeni mobitel

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 3 minute

Kako pronaći izgubljeni ili ukradeni mobitel? Vjerojatno prva stvar koju svi napravimo je da paničarimo. Naravno da ćemo paničariti pa upravo sam izgubio/la mobitel na kojemu su svi moji podatci, facebook račun, gmail račun i lako moguće pinovi od kartica. Ako ću ikada paničariti onda je to sada.

Naravno, mogućnost povratka mobitela jednaka je nuli ako ga je netko ukrao, a opet i ako ste ga izgubili možda ga je neki klinac uzeo izvadio karticu i sada igra igrice na njemu i baš ga briga, život je lijep.

No ja vam neću ovdje pokazivati čarobne trikove kako povratiti mobitel koji na sebi nije imao nikakav instaliran software protiv krađe ili GPS lokacije, ovaj blog pokriva temu kako se unaprijed pripremiti u slučaju da izgubite mobitel ili vam ga ukradu da ga možete pronaći ili barem zaštititi od krađe podataka.

CERBERUS anti teft aplikacija

Cerberus aplikacija je vjerojatno najbolja aplikacija za zaštitu mobilnog uređaja od krađe te GPS lociranja. Aplikacija je besplatna za osnovne mogućnosti no za one napredne morate kupiti punu verziju no za ono što nudi aplikacija je i više nego isplativa.

Cerberus ima toliko mogućnosti da ih je teško nabrojat. Kada sam ju ja prvi puta instalirao ostao sam oduševljen s onime što može, a mene nije baš lako impresionirat. Naime ova aplikacija može preživjeti factory reset mobitela pa što više reći.

Ni sam neznam od kuda krenuti no za početak možemo krenuti od toga da nakon što ju instalirate aktivira se opcija koja onemogućuje ‘power button’ tako da se mobitel ne može resetirati niti ugasiti.Meni osobno vjerojatno najdomljivija opcija je ta da možete porukom ili preko interneta aktivirati GPS te locirati mobitel. NAkon toga možete aktivirati kameru te vidjeti gdje se nalazi i tko ga koristi ako je ukraden.

Nakon svega toga preko internet sučelja možete pratiti sve pozive i poruke koje netko šalje sa vašeg mobitela. Također možete snimiti sve razgovore aktivacijom mikrofona. Zatim možete pobrisati sve kontakte i poruke, sve mail račune i sve ostalo važno na njemu.

Možete pogledati povijest lokacija gdje se mobitel sve kretao, pogledati popis dolaznih i odlaznih poziva, vidjeti na koju wifi mrežu je korisnik spojen te još mnogo toga.

Aplikacija će raditi čak i bez internet veze preko sms poruka. Ukoliko imate pametni sat možete i njega koristiti za praćenje i još mnogo drugih mogućnosti.

I za kraj vam samo mogu reći: Koristite zaštitu spasit će vas ;)

 

Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj