Snapdragon donosi veliki pomak u sigurnosti kod mobitela

Snapdragon donosi veliki pomak u sigurnosti kod mobitela

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 2 minute

Dolazi nova generacija mobitela koja će u sebi imati ugrađen kill switch odnosno sposobnost da potpuno ugasite mobitel u slučaju gubitka ili krađe. Ovaj kill switch će se odnositi na sam hardware, a ne samo software što je trenutno mala revolucija kod  mobitela. Sam koncept je proizišao iz logike da će lopovi znanjem da je mobitel beskoristan odustati od krađe, te se na taj način planira smanjiti krađa mobitela.

Čipovi koji će imati ovu funkciju u sebi su modeli: 820, 620, 618, 617 i 430 što će zahvatiti od najjeftinijih do najskupljih modela mobitela.

SmartSwitch

Qualcomm će imati sposobnost da onemogučite mobitel na daljinu u slučaju krađe. Ukoliko se mobitel pronađe on se može ponovno aktivirati te ga možete i dalje koristiti. Qualcomm će ovu mogućnost imati u svojim čipovima no biti će na proizvođačima uređaja dali će omogućiti ovu opciju ili neće. Ukoliko ovo postane standard kod mobitela mogli bi biti svjedoci doba kada niti jedan mobitel više neće biti ukraden jer lopov jednostavno neće od njega imati nikakve koristi.

kako radi kill switch

Što vi mislite o ovom novom čipu ? Mislite li da će krađa mobitela postati stvar prošlosti ?

Izvor: Qualcomm

Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj