Što je Hibernate, a što Sleep mode

Što je Hibernate, a što Sleep mode

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 2 minute

Koja je razlika između [highlight]Hibernate i Sleep[/highlight] načina rada računala ?

Windows 7 nudi nekoliko mogućnosti za štednju energije kada ne koristite računalo. Te opcije uključuju mirovanja, hibernacije i hibridnog stanja mirovanja i vrlo je korisno ako koristite prijenosno računalo. Ovo je razlika između njih.

[dropcap]Sleep[/dropcap] mod za uštedu energije je sličan pauziranju DVD filma. Sve aktivnosti na računalu su prestale, a svi otvoreni dokumenti i aplikacije su mu spremljeni u memoriju. Možete brzo uspostaviti normalan, full-power način rada u roku od nekoliko sekundi. Sleep mod je u osnovi ista stvar kao “stanje mirovanja”. Sleep mod je koristan ako želite prestati raditi na kratko vrijeme. Računalo koristi jako malo struje u stanju mirovanja no svejedno radi.

[dropcap]Hibernate[/dropcap] način rada sprema vaše otvorene dokumente i pokrenute aplikacije na vaš hard disk i gasi računalo. Što znači da kada je računalo u stanju hibernacije, [highlight]koristi nula struje[/highlight]. Nakon što je računalo ponovno pokrenuto, ono će se nastaviti od kuda ste stali. Koristite ovaj način rada ako nećete  koristiti laptop za duže razdoblje, a želite sačuvati svoje otvorene dokumente. Računalo u ovom modu se skroz ugasi no spremi dokumente u memoriju.Ova opcija se nalaze kada kliknete na okrugli windows znak dolje lijevo, prelaskom kursora preko “Shut down” linka prikazat će se izbornik sa Sleep i Hibernate opcijama.

Ako ne vidite ove opcije mogući su slijedeći razlozi:

  • Vaša grafička kartica ne podržava ovu opciju.
  • Nemate administrativna prava na računalu.
  • Postavke u BIOS-u.

Kako se računalo budi iz Sleep i Hibernate moda ?

Na večini računalo dovoljno je pritisnuti bilo koju tipku tipkovnice ili tipku miša. Ovu opciju također možete podesiti u BIOSu.

Kako omogućiti | neomogučiti Sleep i Hibernate mod ?

Kliknite na [highlight]Power opciju[/highlight].

Kliknite na [highlight]Change power settings[/highlight]

Zatim na [highlight]Advanced power settings link[/highlight]
Ukoliko imate laptop najpametnije je da opcije stavite na Hibernate jer se tako baterija najmanje troši.

Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj