Windows 10 uveo podršku za FLAC

Windows 10 uveo podršku za FLAC

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 1 minuta

Definitivno je Microsoft naučio puno iz prijašnjih operativnih sustava kao Vista, te osmice koja je očito bila potpuni promašaj, moglo bi se reći da je jedini uspješni OS do sada bio XP i Windows 7. Za razliku od sedmice osmica je bila napravljena za ekrane osjetljive na dodir što je meni osobno nepojmljivo, što inžinjeri tamo misle da se cijeli svijet prebacio na te ultra moderne ekrane pa da sada već svi tipkaju po ekranu umjesto da koriste miš i tipkovnicu !?

No dobro da se vratim na frišku vijest iz microsofta, prema nedavnom tweetu Gabriel Aul navodi kako će nanovija inačica windowsa u sebi imati podršku za .mkv format te dugo očekivanu podršku za FLAC format što će oduševiti audiofile.

FLAC u prijevodu “Free Lossless Audio Codec”  je audio format koji pruža visokokvalitetno preslušavanje muzike. Algoritam u .flacu je sposoban smanjiti originalnu datoteku za 50 – 60% bez ikakvog gubitka kvalitete, no ako uspoređujete ovaj način kompresije sa .mp3 možete vidjeti veliku razliku no samo u veličini datoteke, kvaliteta je definitivno na strani .flaca-a.

Što Vi mislite o ovoj novosti ?

Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj