Kako spojiti usb stick s mobitelom

Kako spojiti usb stick s mobitelom

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 2 minute

Danas većina nas ima barem jedan usb stick, neki ga koriste povremeno dok neki neznaju što bi napravili da ga nemaju te ga koriste više puta svakodnevno. Uglavnom većina mobitela već imaju veliki kapacitet za spremanje podataka no i dalje se ne mogu mjeriti s usb stikom koji može imati i više od 64 GB kapaciteta te naravno možete ga napuniti visokokvalitetnim filmovima koje kasnije možete prebaciti na računalo, no s ovom metodom moguće je da spojite taj stick s vašim mobitelom te gledate filmove bez potrebe da ga prebacujete na sam mobitel.

[box type=”info” width=”800″ ]Mobitel mora biti rootan ![/box]

Potreban materijal:

  • Mobitel naravno, usb stick te USB OTG kabel koji možete kupiti u svakoj trgovini s računalima ili čipoteci.USB OTG kabel treba sadržavati muški micro usb konektor te sa druge strane standardni ženski utor, ovi kabeli nisu skupi i možete ga pronaći već i za desetak kuna.
  • Potrebno je instalirati na svije aplikacije na vaš android uređaj prvi je: ES File Explorer File Manager te [root] StickMount.

Spojite OTG kabel s mobitelom i zatim spojite USB stick u OTG kabel. Pokrenite StickMount aplikaciju  i kliknite na OK.

spoji OTG kable s mobitelom te sub stick s OTG kabelom

Pokrenite aplikaciju ES File Explorer File Manager te počnite istraživati sadržaj vašeg usb uređaja. Ukoliko naiđete na neki problem ili da nešto ne radi probajte samo resetirati vaš uređaj i pokušati ponovno, vjerojatno će raditi.

Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj