Izrada web stranica

cijena-izrada-web-stranica

Izrada web stranica

Objavljeno:

Potrebno minuta da se pročita: 6 minute

Cijena izrade web stranice?

Ovo pitanje je vjerojatno prvo koje ljudi postave koja je cijena web stranice no istina je da nema brzog i jednostavnog odgovora. Izrada web stranica ovisi o više faktora, postoje jednostavne i komplicirane web stranice, jednostavan i komplicirani web dizajn tako da nema nekog jednostavnog i brzog odgovora. Svi bi mi htjeli što jeftinije proći to je ljudska narav no ovaj posao kao i svaki drugi zahtjeva puno vremena, odricanja i stručnog znanja.

Svaki web dizajner je drugačiji i večina radi drugačije na temelju vlastitih iskustava. Kao i svi umjetnici tako i web dizajn spada pod umjetnost te se svaki pravi web dizajner ponosi svojim poslom.

Što se tiće cijene ako naletite na pravog web dizajnera najbolje je ne cjenkati se jer Vas isti može i odbiti, da dobro ste čuli, može Vas odbiti kao i u svakom drugom poslu on/ona zadržava to pravo. U svakom slučaju svaki dizajner ima svoju cijenu, što više iskustva web dizajner ima to će izrada web stranica biti skuplja tj. veća satnica. Kod nekih web dizajnera možete se dogovoriti po satnici dok kod drugih za cijenu kompletnog aranžmana.

Određeni dizajneri mogu i ne moraju znati SEO i SEM tehnologije. Tako da Vaša nova web stranica može lijepo izgledati, a ne mora nikako rangirati na pretraživaćima kao što je Google.

 

cijena-izrade-web-stranica

 

Što je SEO  ?

SEO (Search Engine Optimization) – je tehnlogija gdje web dizajner ili web stručnjak uzme gotovu web stranicu te svaki njen aspekt podesi kako bi Vas pretraživaći mogli pronaći na internetu te na temelju sadržaja i kvalitete izrade rangirali!

Također jako je važno napomenuti da SEO pridonosi prirodnom toku posjetitelja dok SEM koristi plaćenu strategiju (plaćanje oglasa)

 

Što je SEM ?

SEM (Search Engine Marketing) – osoba koja se posvetila Google Adwodsu te njenim tehnologijama. Odredite budžet napravite kampanju i čekate posjetitelje. Ovakav način je jako učinkovit no isto tako Vas može jako puno koštati. Što je konkurencija veća PPC je veći. To bi zančilo da za neke poslove klik na oglas će koštati 1kn dok nekog drugoga može koštati i 200kn! Sve ovisi o konkurenciji. Sve u svemu uvijek je bolje imati dobro napravljen SEO!

 • Izrada kampanja
 • Izrada grupa
 • Relevantan oglas
 • Određivanje buđeta
 • Praćenje rezultata

 

Tehnologija izrada web stranica

Izrada web stranica se vrši pomoću najpopularnije CMS platforme na svijetu WordPress

Određeni web dizajner ima svoj način izrade web stranica te naravno sve ovisi o vašim potrebama. Ako na primjer želite statičku izradu web stranica što bi značilo da se njen sadržaj neće mjenjati niti nadopunjavati ovakav način izrade u 99% slučajeva će biti dobri stari html+css, ovakve stranice već imamo u ponudi te ih možete pogledati ovdje .

Ukoliko želite izradu aktivnih tj. dinamičnih web stranica gdje možete Vi te po želji vaši kolege svakodnevno dodavati te izmjenjivati sadržaj onda će takva web stranica u većini slućajeva biti WordPress.

 

Izrada web stranice u WordPressu

Izrada web stranica u wordpresu je vjerojatno pularnije rješenje današnjice kako kod profesionalaca tako i kod pojedinaca te malih i velikih obrta i firmi. Ako se pitate zašto je to tako, odgovor je jednostavan. Izrada web stranica u wordpresu je jednostavno najzahvalnija platforma koja trenutno postoji. Održavanje te dodavanja materijala na wordpress stranicu je jednostavno za svakoga, kako za tehnološki napredne tako i za one bez ikakvog ili minimalnog iskusta sa računalima.

 

Razlika između gotovih web stranica i profesionalnih web stranica ?

Razlika između gotovih i profesionalnih web stranica je velika. Gotove web stranice su unaprijed napravljene web stranice u HTML 5 tehnologiji i uglavnom su to OnePage web stranice, kod takvih web stranica nemate opciju da sami dodajete sadržaj već odaberete gotov dizaj a mi promjenimo text i fotografije sa vašima. Uz to dobijete SSL enkripciju, email adresu te održavanja. Ovakva web stranica je savršena za obrte i pojedince koji nemaju potrebu svakodnevno dodavati sadržaj na web stranicu, po potrebi sadržaj se može izmjeniti ali ne strane korisnika.

Profesionalne web stranice su upravo čista suprotnost. Izrada web stranica u wordpressu je takva da može sadržavati više korisnika. Ako imate firmu i više radnika svaki od radnika može imati svoje login podatke te mogu svakodnevno dodavati sadržaj na vašu web stranicu.

 

Drugi faktori kod određivanja cijene izrade web stranica

Neki od ostalih faktora su naravno što sve klijent želi od svoje web stranice, recimo ima li klijent već napravljen logo ili ga treba smisliti te izraditi, tekst na web stranici također nije lako popuniti te i to povisuje cijenu izrade, imate li sspremne fotografije ili ih treba tek pronaći te iste te fotograije treba obraditi kako bi odgovarali za prikaz na internetu.

Uz sve navedeno morate uračunati cijenu godišnjeg hostinga i održavanja web stranica.

 

Što je dobar Hosting ?

Hosting koji koristi netmajstor je visokokvalitetan server smješten u njemačkoj te je 24/7 pod održavanjem. Server nije apsolutno na nikakvim ban listama te koristi najnovije php tehnologije 8.1. Sve web stranice kao i mailovi su spremljeni na SSD diskove sa svakodnevnim backupom.

Dobar hosting je hosting koji koristi SSD diskove, dostupan je 365 dana u godini 7 dana u tjednu bez jedne minute prekida, da ima neograničen bandwith te veliku brzinu interneta.

 

Što je sve u paketu izrade web stranice ?

 

U ponudi je uključeno SVE, nema dodatnih troškova !

 1. Izrada web stranice – sa svim elementima, slikama, kontakt obrascem
 2. SEO – search engine optimization – optimizacija stranice za tražilice Google, Bing, Yahoo
 3. Email – dobivate jednu email adresu s imenom vaše domene
 4. Društvene mreže – povezivanje web stranice sa vašim društvenim mrežama
 5. GDPR kolačići – obavijest o kolačićima u skladu sa EU zakonom
 6. Hosting – smještaj web stranica na SSD disku kako bi se učitavala što brže
 7. Sigurnost / Održavanje – vaša web stranica je zaštićena od hakera te se svakodnevno radi backup stranice
 8. Prilagodljiva – stranica se savršeno prikazuje na svim mobilnim uređajima te monitorima
 9. SSL certifikat – sigurnost na prvome mjestu
 10. Podrška 24/7
 11. SSDstranice su smještene na super brzim SSD serverima radi bržeg učitavanja 
 12. Google karte dodajemo vaše poslovanje na najposjećenije karte na svijetu

 

Skočni prozori

U ponudi također imamo mogućnost dodavanja skočnih prozora ili “popups” na web stranice, sve o skočnim prozorima možete pronaći ovdje.

Pogledajte naše druge blogove ...

Komentiraj